Laboratoriotimanttisormukset

Laboratoriotimantti eli ihmisen valmistama synteettinen timantti

Laboratoriotimantit ovat ihmisen valmistamia timantteja. Timantit valmistetaan laboratoriossa luonnon timantin syntyprosessia jäljittelemällä. Synteettinen timantti on kemiallisesti, fyysisesti ja silmämääräisesti identtinen luonnossa valmistuneen timantin kanssa. Timantti on myös kovuudeltaan samaa luokkaa luonnontimantin kanssa; luonnossa esiintyvistä materiaaleista kovin.

Koruissa käytettävät laboratoriotimantit valmistetaan nykyisin pääosin kahdella tavalla: HPHT tai CVD-menetelmällä. HPHT on lyhenne englanninkielisestä nimityksestä "High Pressure-High Temperature", joka viittaa timanttien kasvattukseen suuren lämpötilan ja korkean paineen alla. CVD on puolestaan lyhenne nimityksestä "Chemical Vapor Deposition", ja viittaa prosessiin, jossa timantti kasvatetaan hiilivetykaasuseoksesta. 

Eettinen, ekologinen ja edullinen valinta

Synteettistä timanttia pidetään eettisenä vaihtoehtona sormukseen, sillä sen valmistuksessa vältytään ympäristöhaitoilta. Synteettisen timantin valmistukseen ei tarvita yhtä paljon resursseja verrattuna luonnontimanttiin. Laboratoriossa valmistettu timantti on myös konfliktivapaa. Usein synteettisestä timantista puhutaankin eettisenä valintana. Synteettinen timantti on siis erinomainen valinta koruun jos eettisyys ja ekologisuus ovat lähellä sydäntä.

Ihmisen valmistama timantti on noin puolet halvempi verrattuna luonnontimantilla valmistettuun timanttiin. Laboratoriotimantti sopii erittäin hyvin esimerkiksi vihki- tai kihlasormukseen. 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-32 / 274

Aseta laskevaan järjestykseen
  1. Sormuksen teettäminen
    900,00 €
Sivu
per sivu