Timanttisormukset laboratoriotimanteilla

Laboratoriotimantti eli synteettinen timanttisormus 

Laboratoriotimantit ovat laboratoriossa valmistettuja. Timantit valmistetaan luonnon timantin syntyprosessia jäljittelemällä. Timantit pyritään valmistamaan mahdollisimman samalla tavalla, kun ne olisivat luonnossa valmistuneet. Synteettinen timantti onkin kemiallisesti, fyysisesti ja silmämääräisesti identtinen luonnossa valmistuneen timantin kanssa. Timantti on myös kovuudeltaan samaa luokkaa verrattuna oikeaan luonnon timanttiin. Synteettiset timanttisormuksen valmistetaan pääosin HPHT tai CVC-menetelmällä. HPHT tarkoittaa sanaa high pressure-high temperature, jossa timantteja kasvatetaan suuren lämpötilan ja korkean paineen alla. CVC-menetelmä tarkoittaa sanaa chemical vapor deposition ja synteettinen timantti kasvatetaan hiilivetykaasuseoksesta. 

Synteettinen ja eettinen sormus 

Synteettistä timantti pidetään eettisenä sormuksena, sillä sen valmistuksessa vältytään ympäristöhaitoilta. Synteettinen timantti voidaan valmistaa lähellä eikä sen valmistukseen tarvita yhtä paljon resursseja verrattuna oikeaan luonnon timanttiin. Eettinen sormus on myös konfliktivapaa. Usein laboratoriotimantista puhutaankin eettisenä valintana.

Synteettinen timantti onkin erinomainen valinta jos sormuksen valinnassa haluaa huomioida eettisyyden ja louhosvapauden. Eettinen timanttisormus onkin noin puolet halvempi verrattuna oikeaan timanttisormukseen. Laboratoriotimantti sopii erittäin hyvin esimerkiksi vihki- tai kihlasormukseksi. 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-32 / 39

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
  1. Sormuksen teettäminen
    429,00 €
  2. Malmin Korupaja, Collection, Dido 0,50ct G/VS-timanttisormus (Laboratoriotimantti, IGI todistus)
    Tarjoushinta 1 253,00 € Normaalihinta 1 790,00 €
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-32 / 39

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen