Sormuksen koko

Sormus on tärkeä ostos ja sen on sovittava täydellisesti. Sormuksen on oltava tarpeeksi tiukka, jotta se pysyy hyvin sormessa. Sormuksen pitää kuitenkin olla riittävän löysä, jotta sen pois ottaminen on helppoa. Mittauksen ajankohdalla on myös suuri vaikutus sormuksen kokoon. 

Miten valita oikea sormuksen koko?

Ennen sormuksen tilaamista on selvitettävä sormuksen koko. Sormuksen kokoa mitattaessa on huomioitava päivän ajankohta, sillä sormien koko vaihtelee riippuen päivän ajankohdasta. Sormet ovatkin hieman enemmän turvonneet päivällä ja illalla verrattaessa aamuun. Voit myös mitata sormuksen mitan aamulla ja illalla, jolloin tiedät sormuksen koon keskiarvon. Lämpötila on myös tärkeää huomioida, sillä kesällä sormet ovat yleensä hieman paksummat verrattaessa talveen. Onkin tärkeää, että mittaat sormuksen koon silloin kun sormesi ovat lämpimät.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sormusmitta 

Oikean sormusmitan voi helposti selvittää kotona tulostettavalla sormustaulukollamme. Toinen vaihtoehto on, että voit tulla selvittämään sormusmitan liikkeeseemme, jolloin sormusmitta voidaan ottaa siihen tarkoitetuilla oikeanoppisilla välineillä. Sormusmitta voidaan ottaa myös jo oikeankokoisesta sormuksesta. Tällaisessa tapauksessa sormuksen tilaaminen on helppoa, sillä oikea sormus koko saadaan helposti selville. Jos olet tilaamassa leveää sormusta, niin suosittelemme ostamaan puoli kokoa suuremman sormuksen. 

Sormuksen lahjaksi ostaminen, mitä jos sormuksen koko on väärä?

Sormuksillamme on 60 päivän vaihto- ja palautusoikeus, joten jos sormuksen koko on väärä niin sormuksen voi palauttaa tai vaihtaa. Tuotteen on oltava käyttämätön ja alkuperäisessä kunnossa. Vaihto- ja palautusoikeuden vuoksi sormuksen voi tilata ilman huolia tai stressiä. Ainoa poikkeus on kaiverretut sormuksen. Näillä ei ole vaihto tai palautusoikeutta. 

Naisen keskimääräinen sormuksen koko on 52-54 ja miehen 60-62. Jos et ole täysin varma sormuksen koosta ja suunnittelet yllätystä, niin voit tarvittaessa tulla myöhemmin vaihtamaan sormuksen koon. 

Tulosta sormusmitta taulukko 

Sormuksenmitta voidaan helposti selvittää tulostettavalla sormusmitta taulukolla. Ennen tulostusta sivun asetuksista on valittava “ei skaalausta”. Sormusmitta voidaan ottaa kahdella eri tavalla. Mittaaminen on tehtävä huolellisesti ja tarkasti, jotta koko on oikea. 

Lataa tulostettava sormusmitta tästä»

Vihkisormuskauppa.fi sormusmitta