Kihlasormukset

Perinteisen kaavan mukaan kihlausta edeltää vanhempien suostumuksen kysyminen avioliittoaikeille. Kihlauksen merkkinä pari yleensä ostaa toisilleen kihlasormukset vasemman käden nimettömään sormeen. Sormukseen on tapana kaivertaa kihlatun nimi ja kihlauspäivämäärä. Perinteisiä materiaaleja kihlasormuksille ovat kelta- ja valkokulta, nykyään myös punakulta on suosittua. Myös hopeisia kihlasormuksia käytetään sekä uusia ns. 2000-luvun materiaaleja kihlasormuksissa ovat esimerkiksi teräs, titaani ja keramiikka.
Tasa-arvoisen avioliittolain myötä kihlapareja on nykyään monenlaisia. Perinteisesti miehiä kutsutaan sulhasiksi ja naisia morsiamiksi. Toisilleen näin lupautuneen parin sanotaan olevan kihloissa. 

Valikoimiimme sisältyy lukuisia sormuksia sekä miehille ja naisille.

Kihla- ja vihkisormusten sijoittaminen vasemman käden nimettömään tulee alun perin kreikkalaisesta uskomuksesta, että sormesta kulkee laskimo suoraan sydämeen. Vihkisormuksen ja kihlasormuksen pyöreän muodon uskotaan tulevan muinaisesta roomalaisesta tavasta sitoa morsiamen ranteisiin ja nilkkoihin ruohosta tehtyjä kransseja. Vaikka sormus on vanha, eri uskontojen piirissä tunnettu symboli, ei sen historia Suomessa ole kovin pitkä.

Tuotteet 1-32 / 446

/ sivu

Sivu:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tuotteet 1-32 / 446

/ sivu

Sivu:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5