Kihlasormukset

Perinteisen kaavan mukaan kihlausta edeltää vanhempien suostumuksen kysyminen avioliittoaikeille. Kihlauksen merkkinä pari yleensä ostaa toisilleen kihlasormukset vasemman käden nimettömään sormeen. Kihlasormukseen on tapana kaivertaa kihlatun nimi ja kihlauspäivämäärä. Perinteisiä materiaaleja kihlasormuksille ovat kelta- ja valkokulta, nykyään myös punakulta on suosittua. Myös hopeisia kihlasormuksia käytetään sekä uusia ns. 2000-luvun materiaaleja kihlasormuksissa ovat esimerkiksi teräs, titaani ja keramiikka.

Tasa-arvoisen avioliittolain myötä kihlapareja on nykyään monenlaisia. Perinteisesti miehiä kutsutaan sulhasiksi ja naisia morsiamiksi. Toisilleen näin lupautuneen parin sanotaan olevan kihloissa. Valikoimiimme sisältyy lukuisia kihlasormuksia sekä miehille ja naisille. Kihla- ja vihkisormusten sijoittaminen vasemman käden nimettömään tulee alun perin kreikkalaisesta uskomuksesta, että sormesta kulkee laskimo suoraan sydämeen. Vihkisormuksen ja kihlasormuksen pyöreän muodon uskotaan tulevan muinaisesta roomalaisesta tavasta sitoa morsiamen ranteisiin ja nilkkoihin ruohosta tehtyjä kransseja. Vaikka kihlasormus on vanha, eri uskontojen piirissä tunnettu symboli, ei sen historia Suomessa ole kovin pitkä.

Meidän valikoimastamme löydät useita upeita ja laadukkaista materiaaleista valmistettuja kihlasormuksia kaikkiin tyyleihin. Jos kuitenkin jäit kaipaamaan sitä erilaista ja täysin uniikkia mallia, joka on suunniteltu juuri sinun mielesi mukaan, lue tietoa sormuksen teettämisestä

Tuotteet 33-64 / 446

/ sivu

Sivu:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tuotteet 33-64 / 446

/ sivu

Sivu:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5