Laboratoriotimantti

LABORATORIOTIMANTTI

Ihmisen valmistama timantti on luonnontimanttia eettisempi vaihtoehto, ja usein laboratoriotimantista puhutaankin konfliktivapaana timanttina. Lisäksi laboratoriotimantin syntyprosessin voidaan nähdä olevan luonnontimanttia ekologisempi, sillä louhoksien aiheuttamilta ympäristöhaitoilta vältytään tässä kohden.

Esimerkiksi sormuksesta saadaan budjetille sopivampi lopputulos aikaan, kun käytetään luonnontimantin sijaan laboratoriotimanttia. Synteettinen timantti on noin 40-50% edullisempi vaihtoehto kuin vastaava luonnosta louhittu timantti. Keskeistä on erottaa ihmisen valmistama timantti timanttia jäljittelevistä stimulanteista, kuten kuutiollisesta zirkoniasta.

Ihmisen valmistama timantti on kemiallisilta, fyysisiltä ja silmämääräisiltä ominaisuuksiltaan identtinen luonnontimantin kanssa. Näin ollen kivi on myös kovuudeltaan samaa luokkaa (Mohsin asteikolla 10) luonnontimantin kanssa, ja onkin kestävä valinta esimerkiksi kihla- tai vihkisormukseen. Laboratoriotimantti voidaan erottaa luonnontimantista erilaisten hivenaine-esiintymien sekä kristallirakenteen pohjalta. Malmin Korupajan käyttämistä, yli 0,30ct laboratoriotimanteista löytyy lasermerkittynä timanttitodistuksen numero.

 

 

Laboratoriotimantit ovat ihmisen valmistamia timantteja. Nämä synteettiset timantit valmistetaan laboratorio-olosuhteissa jäljittelemällä luonnossa muodostuvan timantin syntyprosessia. Laboratoriotimantteja on vuosien saatossa onnistuttu valmistamaan useilla eri menetelmillä. Koruissa käytettävät timantit valmistetaan tällä hetkellä pääasiassa kahdella tavalla. Toinen näistä valmistustavoista on HPHT-menetelmä (High pressure-High temperature), jossa pienistä hiilijyvistä kasvatetaan suuren paineen ja korkean lämpötilan avulla timantteja. Tämä menetelmä vaatii paljon energiaa.

Toinen suurta suosiota saanut tekniikka on CVC-menetelmä (Chemical vapor deposition), jossa timantti kasvatetaan hiilivetykaasuseoksesta. CVC-menetelmällä pystytään tarkemmin kontrolloimaan syntyvän timantin laatua, kuten sulkeumien määriä. Jokainen laboratoriossa syntyvä timantti on kuitenkin luonnontimantin tavoin uniikki yksilö.

 

 

Ihmisen valmistamat timantit ovat suhteellisen uusi tulokas markkinoilla. Kuten minkä tahansa jalokiven kohdalla, jälleenmyyntiarvo voi vaihdella ajan myötä etenkin luonnontimantin arvoon verrattuna. Synteettinen timantti on kuitenkin oiva vaihtoehto jos eettisyys ja kaivosvapaa tuotanto ovat lähellä sydäntä. Valmistamiimme laboratoriotimanttisormuksiin tulee mukaan aina aitoustodistus, joka kertoo, että kyseessä on laboratoriossa valmistettu timantti.

 

Mohsin kovuusasteikko

View as Ruudukko Luettelo

3 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
  1. Malmin Korupaja, Collection, Ceres 0,30ct G/VS-timanttisormus (Laboratoriotimantti, IGI todistus)
    Tarjoushinta 1 187,20 € Normaalihinta 1 484,00 €
  2. Malmin Korupaja, Collection, Dido 0,50ct G/VS-timanttisormus (Laboratoriotimantti, IGI todistus)
    Tarjoushinta 1 520,00 € Normaalihinta 1 900,00 €
  3. Malmin Korupaja, Collection, Venus 1,00 ct G/VVS2 -timanttisormus (Laboratoriotimantti, IGI todistus), valkokulta
    Tarjoushinta 2 160,00 € Normaalihinta 2 700,00 €
per sivu