Istutukset

ISTUTUKSET

Jalokivi voidaan istuttaa sormukseen usealla eri tavalla. Hyvin tehty istutus pitää kiven tukevasti paikoillaan. Kivi ei saa heilua sormuksessa, ja jos näin on, tulee sormus huollattaa viipymättä, jotta istutus korjataan tukevaksi. Istutus on sormuksen ns. heikoin lenkki, ja ottaessaan osumaa tai vääntyessään, voi tämä aiheuttaa kiven irtoamisen.

Tavanomaisin istutus lienee kruunuistutus, jossa kivi istutetaan neljän tai kuuden kynnen kruunuun. Kivi saa näin paljon valoa alleen, ja säihke on näyttävä. Myös tynnyri-istutusta voidaan käyttää, jolloin kiven ympäröi kulta-, hopea- tai platinareunus, mutta tällöin kivi ei saa yhtä näyttävästi valoa, josta kivi elää. Tynnyri-istutus on kuitenkin usein tasaisempi ja matalampi istutusvaihtoehto, ja näin ollen käytännöllinen valinta.

Kivi voidaan myös istuttaa sormukseen hiertämällä tai upottamalla, jolloin kivi on täysin sormuksen rungon sisällä, mutta kiven taulu näkyy sormuksen pinnalla. Tällöin sormuksen sisäpinnalla on istutuksen valoaukko, josta kivi saa valoa alleen. Rivitimanttisormuksissa voidaan hyödyntää esimerkiksi edellä mainittuja istutustyylejä, mutta myös esimerkiksi raeistutusta tai kanavaistutusta.

Kivirivistö voi jatkua myös kokonaan sormuksen rungon ympäri, jolloin puhutaan allianssi-sormuksesta.

 

 

View as Ruudukko Luettelo

5 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
 1. Malmin Korupaja, Collection, Sala timanttisormus
  Tarjoushinta 450,10 € Normaalihinta 643,00 €
 2. Malmin Korupaja, Collection, Gladas White-timanttisormus, 0,18ct (Laboratoriotimantti)
  Tarjoushinta 599,20 € Normaalihinta 749,00 €
 3. Malmin Korupaja, Collection, Kingston-timanttisormus
  Tarjoushinta 560,00 € Normaalihinta 800,00 €
 4. Malmin Korupaja, Collection, Perth-timanttisormus
  Tarjoushinta 684,60 € Normaalihinta 978,00 €
 5. Malmin Korupaja, Collection, Gladas White-timanttisormus, 0,18ct
  Tarjoushinta 723,10 € Normaalihinta 1 033,00 €
per sivu