Sormuksen teettäminen

Uniikin sormuksen teettäminen on helppoa!

Onko mielessäsi täydellinen sormus, mutta sellaista ei löydy korumyymälöiden vitriineistä tai verkkokaupoista? Malmin Korupajan seppien kanssa voit toteuttaa visiosi ilman riskejä ja kuluja. Meillä sormuksen suunnitteluprosessi ja valmistaminen on ilmaista eikä sormuksen teettäminen edellytä sen ostamista.

Kultaseppämme takovat vuodessa 500–1 000 asiakkaidemme toiveiden mukaan teetettyä sormusta. Lähes jokainen sormus päätyy sen tilanneen asiakkaan sormeen, mutta päätöstä ostamisesta ei tarvitse tehdä ennen valmiin sormuksen näkemistä. Tutustu tässä jutussa tarkemmin sormuksen teettämiseen Malmin Korupajalla!

Sormuksen teettäminen on hyvä aloittaa ideasta ja budjetista

Sormuksen teettämisen prosessi starttaa yleensä asiakkaan ideasta tai ajatuksesta, joka voi perustua esimerkiksi netistä löydettyyn inspiraatiokuvaan. ”Inspiraatiokuvat sujuvoittavat sormuksen teettämisprosessia. Kuvia on olemassa valtavia määriä, ja niiden kautta tai niitä muokkaamalla on helppo päästä haluttuun lopputulokseen”, Malmin Korupajan kauppias ja sormusten teettämisestä vastaava Pasi Suninmäki sanoo.

Alustavien ajatusten pohjalta henkilökuntamme Malmin Korupajalla auttaa sormuksen suunnittelussa ja materiaalien valinnassa. Malmin myymälästämme löytyy myös yli 4 000 erilaista sormusmallia, joista voit hakea lisäinspiraatiota!

Yksityiskohtien pohtimisen yhteydessä on hyvä käydä läpi budjettia. Autamme sinua valitsemaan sellaiset materiaalit ja mallit, joilla sormus mahtuu hintahaarukkaasi. Jos budjettisi on vielä epävarma, teemme tavallisesti useamman tarjouksen eri kokoisilla jalokivillä ja muilla valinnoilla. Tarjousten hintaa voit myöhemmin hilata ylös tai alaspäin esimerkiksi kiven kokoa ja laatua vaihtamalla.

Korupajamme sijaitsee samassa rakennuksessa myymälämme kanssa, joten myös seppämme, jalokiviasiantuntijamme ja kaivertajamme auttavat sinua mahdollisissa kysymyksissä. Saat tietää saman tien sekä tulevan sormuksesi hinnan että sen, onnistuuko sormuksen teettäminen toivomallasi tavalla.

Sormus valmistuu käsityönä, ja valmistakin sormusta voidaan muokata

Kun suunnitelma sormuksesta on valmis, ryhtyvät korupajamme sepät töihin. Joissain tapauksissa teemme sormuksesta vielä 3D-havainnekuvan, mutta emme aina, sillä sen tekeminen pidentää sormuksen teettämisen prosessia.

Sormuksen valmistuttua pääset sovittamaan sitä myymälässämme tai kotonasi. Mikäli sormus on sinulle mieleinen, saat sen mukaasi saman tien. Jos taas haluat vielä muokata sormusta, onnistuu sekin. Muutokset, joissa materiaali ei muutu, kuuluvat sormuksen hintaan.

”Haluamme madaltaa sormuksen teettämisen kynnystä. Sormuksen teettäminen ei ole vain harvojen herkkua, eikä se välttämättä maksa enemmän kuin tiskistä löytynyt sormus. Sormuksen teettäminen meillä on oikeasti helppoa, ja valtaosa asiakkaista päätyy ostamaan valmiin sormuksen, vaikka ostopakkoa ei olekaan”, Pasi kertoo.

Pystyt teettämään sormuksen myös kokonaan verkossa

Sormuksen teettämisen voit aloittaa kävelemällä myymäläämme, soittamalla meille tai lähettämällä sähköpostia. Sormuksen teettäminen hoituu myös kokonaan verkossa. Kuten myymälässäkin, suunnitteluprosessia verkossa helpottavat inspiraatiokuva tai piirros toivotusta sormuksesta sekä alustava budjetti.

Etäteettämisen suurin haaste lienee se, ettei asiakkaan sormen kokoa päästä mittaamaan myymälässä, mutta siihenkin löytyy ratkaisu. Jos et tiedä kokoasi tai pääse mittauttamaan sitä muualla, postitamme sinulle sormusmitan. Postitus lisää hieman sormuksen teettämiseen kuluvaa aikaa, mutta muuten mittaus onnistuu yhtä vaivatta kuin myymälässäkin.

Valmiin sormuksen voit tulla noutamaan myymälästä tai se voidaan postittaa sinulle. Myöskään verkosta tilatulla sormuksella ei ole ostopakkoa, ja saat harkita sormuksen ostamista rauhassa kotona. Päätöksen jälkeen voit joko ostaa tai palauttaa sormuksen.

”Sormuksen teettäminen livenä on edelleen vallitseva tapa, mutta koronan myötä etäteettämisen suosio on kasvanut. Meillä sormuksen teettäminen on mahdollista, vaikka oma kotipaikkakunta olisi kaukana myymälöistämme Helsingissä”, Pasi kertoo.

Mikä sitten on sormuksen teettämisen hinta?

Sormuksen teettämisen hinta pyörii tavallisesti alimmillaan tuhannen euron molemmin puolin. Joissakin tapauksissa – sormuksen mallista ja materiaalista riippuen – teettäminen voi onnistua edullisemminkin.

Sormuksen teettämisen hintaan vaikuttaa kolme tekijää:

  1. Sormuksen malli

Mitä monimutkaisempi malli sormuksella on, sitä enemmän sen tekemiseen kuluu työaikaa.

2. Timantin koko ja laatu

Kärjistetysti voi sanoa, että mitä isompi kivi, sitä arvokkaampi sormus. Yksi iso kivi on tavallisesti arvokkaampi kuin monta pientä.

3. Jalometallin ja muun materiaalin määrä

Mitä enemmän jalometallia sormukseen tarvitaan, sitä enemmän sormus maksaa.

Aina sormusta ei tarvitse teettää alusta asti. Jos haluttu sormus saadaan tehtyä käyttämällä pohjana jotakin Korupajan noin 4 000 sormusmallista ja tekemällä siihen toivottuja muutoksia – esimerkiksi vaihtamalla kiven tai rungon – on työ edullisempaa.

Sormus voidaan tehdä myös asiakkaan omista materiaaleista, jolloin sormuksen teettämisen hinta koostuu vain työstä. Vanhan mummolta perityn sormuksen voi sulattaa ja muotoilla asiakkaan toiveiden mukaisesti, ja sen timantin voi käyttää uudelleen.

Sormuksen teettämiseen kuluva aika riippuu sesongista

Teetetyn sormuksen toimitusaika tilauksesta valmiiseen sormukseen pyörii keskimäärin 3–4 viikossa. Jotkut mallit saattavat vaatia hieman enemmän työstöaikaa, nopeimmillaan taas sormus on teetetty yhden aamupäivän aikana. Erityisesti kesäisin kannattaa kuitenkin varautua hieman pidempiin toimitusaikoihin.

”Kesä on hääsesonki. Silloin on enemmän asiakkaita ja vähemmän tekijöitä, joten sormuksen teettäminen vie hieman keskimääräistä kauemmin. Kesällä 2022 toimitusaikamme olivat noin kuusi viikkoa”, Pasi täydentää.

Aloita sormuksen teettäminen Malmin Korupajalla vaikka heti!

Sormus, varsinkin kihlasormus tai vihkisormus, on monille yksi elämän tärkeimmistä ostoksista, joka on näkyvillä joka päivä. Mielekkääseen sormukseen panostaminen niin ajallisesti kuin rahallisestikin kannattaa. Suunnittelemalla sormuksesi Malmin Korupajalla saat uniikin muiston ainutlaatuisesta hetkestä. Meihin voit ottaa yhteyttä koska vain.

Teetettyjen sormusten lisäksi Malmin Korupajan sepät valmistavat käsityönä myös muita koruja: korvakoruja, riipuksia tai ihan mitä mieleesi juolahtaa. Voit siis tilata vihkisormuksesi kylkeen vaikkapa siihen sopivat korvakorut tai kalvosinnapit.

Tiesitkö muuten, että kaikki Malmin Korupajan käyttämä kulta on kierrätettyä? Ostamme myös osan timanteistamme käytettynä, sillä ne todella ovat ikuisia. Uusien ja vanhojen timanttien lisäksi löydät meiltä laboratoriotimantteja: ne ovat paitsi kauniita, myös eettisempiä, ekologisempia ja edullisempia vaihtoehtoja tavallisille timanteille.

Tervetuloa aloittamaan sormuksesi teettäminen helposti heti tai kysymään mitä tahansa unelmiesi sormukseen liittyvää! Meidät tavoitat

  • Helsingin myymälöistämme Malmilta ja Oulunkylästä*
  • sähköpostitse osoitteesta pasi.suninmaki@korupaja.fi
  • puhelimitse numerosta 09-3512800
  • tai nettisivujemme lomakkeella.

Hakuehtoihin sopivia tuotteita ei löydy.